پاسپورت دوم

پاسپورت دوم (تابعیت دوگانه) یک وضعیت قانونی است که نشان دهنده ی دو ملیتی بودن فرد است. به این معنا که آن فرد، شهروندِ بیش از یک کشور در نظر گرفته می شود (با توجه به قوانین آن کشورها). دو تابعیتی بودن مزایای بسیاری را به افراد دو ملیتی اهدا می نماید. از جمله امکان سفر بدون ویزا به بسیاری از کشور های دنیا.

داشتن پاسپورت دوم یک وضعیت قانونی است که نشان دهنده ی دو ملیتی بودن فرد است. به این معنا که آن فرد، شهروندِ بیش از یک کشور در نظر گرفته می شود (با توجه به قوانین آن کشورها). برخی از کشورها شهروندی تابعیت دوگانه را به رسمیت نمی شناسند. در این کشور ها اگر فرد خارجی شهروند شود، آن فرد باید از پاسپورت کشور قبلی خود و دیگر مزایای مربوطه انصراف دهد

کشور های زیر شهروندی دوم را به رسمیت نمی شناسند:

الجزایر، آندورا، جمهوری آذربایجان، بحرین، بلاروس، بوتان، بولیوی، بوتسوانا، برونئی، بوروندی، کامرون، شیلی، چین، کنگو، کوبا، جیبوتی، گینه استوایی، گابن، گینه، هندوراس ، هند، اندونزی، عراق، ژاپن، قزاقستان، یباتی، کویت، قرقیزستان، لائوس، لیبی، مالاوی، مای، مالی، موناکو، مغولستان، میانمار، نپال، گینه نو، نیکاراگوئه، نیجر، کره شمالی، نروژ، عمان، پاکستان ، پالائو، پاپوآ، جزیره ی پرنسیپ، قطر، رواندا، عربستان سعودی، سیرالئون، سنگاپور، کره جنوبی، سودان، سوازیلند، سوئد، تونگا، اوگاندا، اوکراین، امارات متحده عربی، ازبکستان، ونزوئلا، ویتنام، یمن و زیمبابوه.

در مقابل کشور های متعددی هستند که پاسپورت دوم و دو تابعیتی بودن را به رسمیت می شناسند. در این کشورها اتباع خارجی مم به نفی شهروندی سابق خود نیستند، اگرچه ممکن است مشمول شرایط دیگری مثل پرداخت مالیات و اقامت طولانی مدت در کشور جدید شوند.

کشورهای زیر شهروندی دوم را به رسمیت می شناسند:

آلبانی، آنتیگوا، استرالیا، باربادوس، بلژیک، بلیز، بنین، بلغارستان، بورکینافاسو، کامبوج، کانادا، کیپ ورد، جمهوری آفریقای مرکزی، کلمبیا، ساحل عاج، کرواسی، قبرس، دومینیکا، جمهوری دومینیکن، اکوادور، السالوادور، فرانسه، غنا، یونان، گواتمالا، هنگ کنگ، مجارستان، ایران، ایرلند، اسرائیل، جامائیکا، لتونی، لسوتو، لیختن اشتاین، ماکائو، مالدیو، مکزیک، مراکش، نامیبیا، نویس، نیوزیلند، نیجریه، پاناما، پرو، لهستان، پرتغال، رومانی، سنت کیتس، سنت لوسیا، اسلوونی، سریلانکا، سوئیس، سوریه، تایوان، توگو، تونس، ترکیه، تووالو، و انگلستان.

                   

مزایای پاسپورت دوم

داشتن چندین شهروندی و پاسپورت مزایای زیادی دارد. برای مثال داشتن چندین پاسپورت مسافرت های بین المللی را برای فرد دارنده ساده می کند. مثلاً شهروندان امریکایی برای سفر به ایران به ویزا نیاز دارند اما اگر فردی شهروند ایران و امریکا باشد می تواند از پاسپورت ایرانی اش برای ورود به ایران بدون نیاز به اخذ ویزا استفاده کند.

وقتی یکی از این پاسپورت ها از یک کشور عضو اتحادیه اروپا باشد، سفر بدون ویزا بسیار راحت استاتحادیه روپا مانند دروازه ای برای همه اعضایش عمل میکند زیرا شهروندان یک کشور میتوانند از سفر بدون ویزا به بقیه کشورهای عضو اتحادیه اروپا بهره مند شونداتحادیه اروپا شامل 28 کشور است.

دسترسی بیشتر فرد به سفارتخانه ها و کنسولگری ها از مزایای دیگر داشتن پاسپورت دوم و شهروندی دوم است. همه کشورها دارای روابط دیپلماتیک و معاهده باهم نیستند. برای مثال امریکا با کره شمالی روابط دیپلماتیک ندارد، بنابراین اگر یک شهروند امریکایی به کره شمالی برود، سفارت امریکا در این کشور وجود ندارد که فرد در شرایط ضروری به آن مراجعه کند. اما اگرشهروند امریکایی شهروند چین نیز باشد (چین در کره ی شمالی سفارت دارد)، میتواند به سفارت چین مراجعه و درخواست کمک کند.

روش های به دست آوردن پاسپورت دوم

راه های متعددی برای افراد خارجی وجود دارد که بتوانند شهروندی دوم را دریافت کنند (شایان ذکر است که برخی کشورها فرد خارجی را مم می کنند که برای چند سال مشخص در وضعیت مقیم دائم باشد). برای مثال، ممکن است یک فرد خارجی با ازدواج با یک شهروند کشور دیگر، شهروندی به عنوان همسر خارجی را به دست آورد. روش دیگر، ممکن است به یک کارگر خارجی از طرف یک کمپانی در یک کشور دیگر شغلی دائم پیشنهاد شود، در نتیجه او می تواند واجد شرایط شهروندی به عنوان کارگر خارجی شود.

گزینه دیگر دریافت اقامت و شهروندی از طریق سرمایه گذاری است.

برنامه اخذ تابعیت و پاسپورت از طریق سرمایه گذاری

با اینکه هرکشور معیارهای خاص خود را برای برنامه شهروندی از طریق سرمایه گذاری دارد، به طور کلی فرد خارجی باید شرایط زیر را انجام دهد:

 سرمایه مورد نیاز برای اخذ پاسپورت دوم:

 فرد خارجی باید حداقل مبلغ مورد نیاز یا بیشتر را در اقتصاد کشور سرمایه گذاری کند. این مبلغ از 100,000 دلار تا 2,000,000 یورو در قبرس متفاوت است.

اثبات قانونی بودن سرمایه به دست آمده:

 خیلی از کشورها سرمایه گذار خارجی را مم میکنند که برای اثبات قانونی بودن منبع سرمایه، مدارک و شواهد معتبری را به مقامات مهاجرت ارائه دهند.

مزایای شهروندی و پاسپورت دوم از طریق سرمایه گذاری:

نه تنها مزایای زیادی در داشتن پاسپورت دوم وجود دارد، بلکه چندین دلیل وجود دارد که چرا افراد خارجی شهروندی از طریق برنامه های سرمایه گذاری را انتخاب می کنند.

برای مثال، همه ی برنامه های شهروندی از طریق سرمایه گذاری به سرمایه گذار اجازه می دهند که همسر و فرزندانش را هم به عنوان وابستگان سرمایه گذار همراه خود ببرد. علاوه بر این، کشور های زیادی معافیت های مالیاتی قابل توجهی را به سرمایه گذاران خارجی ارائه می دهند، از جمله: مالیات بر درآمد، مالیات بر دارایی، مالیات بر هدیه، و مالیات بر ارث.

تعداد معدودی از کشورها به سرمایه گذار اجازه می دهند که بدون اقامت دائم و انجام شرایط دریافت آن، بلافاصله برای دریافت شهروندی و پاسپورت اقدام کنند. این مسئله بدان معناست که سرمایه گذار و خانواده اش به محض تأیید درخواست سرمایه گذاری، می توانند برای شهروندی درخواست دهند. از جمله این کشورها دومینیکا، ترکیه، مونته نگرو و قبرس هستند.


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

Danielle گروه بازرگانی مینوسا پارسو وب لوازم خانگی قوجایی آتاراکسیا دکتر معین الدین - مشاوره تحصیلی کنکور آکادمی اسپیرولینا آموزش نکات دروازه بانی سامانه جامع ساجد دیوان عدالت اداری علمی-سرگرمی